Iz medija: Stajalište odvjetnice Radmile Bonifačić o krivotvorenju pokaza

Odvjetnica Radmila Bonifačić ima suprotno stajalište u vezi s temom krivotvorenja pokaza. Prema njoj, krivotvorenje pokaza treba tretirati kao tinejdžersku nepodopštinu, a uhićenje i suđenje mogu ostaviti psihičke posljedice na mladu osobu. U skladu s važećim zakonom, za takvo djelo je predviđena kazna do tri godine zatvora ili odgojna mjera.

Odvjetnica Radmila Bonifačić ističe da kontrolori si uzimaju ovlasti na koje nemaju pravo, kao što je primjerice traženje legitimacije. Ona posebno ističe događaj koji je svjedočila u šibenskom autobusu, gdje je vidjela dijete koje je plakalo dok ga je kontrolorka držala za ruku.

Ovaj primjer iz stvarnog života naglašava da je odvjetnica Radmila Bonifačić uvjerena kako postupanje kontrolora, koje može biti prema njenom mišljenju prekomjerno ili neproporcionalno, može imati emocionalne posljedice na mlade ljude. Ovaj argument doprinosi njenom stajalištu da se krivotvorenje pokaza treba tretirati s obzirom na kontekst i razumijevanje mladih osoba koje su uključene u takve situacije.

Izvor objave:

HTV poziva na uzbunu: Kako je moguće da maloljetnica zbog lažnog pokaza bude uhićena?! – Večernji.hr (vecernji.hr)