SPECIJALNI DODATAK MAGAZINU

ČET SA REGIONALNOG VEBINARA: “MEDIJACIJA U KORAK S VREMENOM” – BEZ CENZURE

Poštovani,

U organizaciji Hrvatske udruge za mirenje, Nacionalnog udruženja medijatora Srbije i Medijator magazina održan je prvi regionalni vebinar sa temom: Medijacija u korak s vremenom. Još jednom čestitke i veliko hvala svim učesnicima, a naročito HUM u na sjajnoj tehničkoj podršci, dragoj Suzani i lucijanu. Razmišljala sam da li da uopšte ovako nešto napravim. S obzirom na to da smo obećali, svim učesnicima, odgovore na pitanja na koja nismo stigli odgovoriti (čini nam se samo jedno pitanje je ostalo) u toku vebinara, pomislila sam da još izdvojim tek po koju značajniju rečenicu. Međutim, čitajući čet i pokušavajući tek po neku rečenicu da izdvojim, shvatila sam da je svrsishodnije da ih ostavim sve, bez cenzure i to kao poseban dodatak magazinu. Možda ima onih koji bi ovako nešto smatrali nepotrebnim ili prenaglašenim, ja smatram izuzetno korisnim i važnim, naročito za sve one koji se prvi put susreću sa medijacijim.

Verujte, čitajući samo ovaj jedan čet, u kom se oglasilo nekoliko od devedeset dvoje, stalno, prisutnih, izuzimajući one koji su pratili uživo prenos preko fejs profila zahvaljujući HUM – u, možete dobiti toliko informacija o medijaciji. Toliko toga na jednom mestu. Odvojite malo vremena da pročitate čet i videćete koliko je medijacija lepa profesija. Koliko je plemenita, korisna, humana. Profesija koja oplemenjuje, profesija koja ujedinjuje. Želela sam da svi koji imaju nekakvo predznanje, predrasudu ili nemaju znanje o medijaciji vide različitost primarnih profesija medijatora. Da vide koliko je medijacija primenjiva u svim životnim segmentima i svim životnim situacijama. Da vide njen značaj. Da požele da budu medijatori u svom okruženju i tako daju svoj doprinos društvu.

Ovakve akcije, kao što je ovaj INTERNACIONALNI VEBINAR, su korisne u razmeni ideja i iskustava, osmišljavanju budućih projekata, saradnje, što se vidi iz nekih komentara.

U toku ovog vebinara učesnici su nam dali povratnu informaciju i motivaciju da nastavimo dalje u pravcu u kom smo krenuli. Upoznali smo se i razmenili iskustva, rodile su se neke ideje, podelili smo ista zapažanja. Prepoznaćete čitajući čet.

Dodala sam na kraju i neku sliku sa face-a, jer osim iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije preko fejsa su se oglasile kolege i pratioci iz Slovenije, BiH, Launsdorfa (Austrija).

Odgovorili smo i na dva pitanja na koja nismo u toku vebinara (pitanja i odgovori u tabeli). Ceo vebinar možete pogledati na našem youtube kanalu The Mediator Magazine: https://youtu.be/WjN1P6EcR4g ili na fejsbuk stranicama kako našoj tako i na stranicama NUMS-a i HUM-a.

Pogledajte koliko različitih profesija iz celog regiona. Koliko znanja, koilko iskustava. Sinergija na jednom mestu:

Izvor:

SPECIJALNI DODATAK MAGAZINU – Медијатор (posrednik.org)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)